Een certificaatsleutel is een sleutel die alleen kan worden gekopieerd wanneer het certificaat wordt overhandigd. Een certificaatsleutel kan dus niet zomaar nagemaakt worden door een slotenmaker, deze wordt alleen nagemaakt op vertoon van het certificaat. Een certificaat is de kaart die u ontvangt bij de aanschaf van uw eerste aankoop cilindersloten.

certificaatsleutels

U kunt ook online een certificaatsleutel nabestellen door een foto van uw certificaat in te overhandigen. Certificaatsleutels zijn te bestellen via haverkampshop.nl: Pfaffenhain Vitess, Pfaffenhain Bravus, Pfaffenhain Wavy Line, Mauer New Wave 4 en Mauer New Wave 5, M&C en Nemef. Via deze website kunt u diverse certificaatsleutels nabestellen. Mocht u er 1 hebben die er niet bijstaat, dan kunt u contact opnemen. Wellicht is deze toch voor u te bestellen.

Het voordeel van certificaatsleutels is dat ze gepatenteerd zijn en door niemand gekopieerd mogen worden zonder vertoon van het certificaat. Erg handig als u uw sleutels vaak uitleent en u weet precies hoeveel sleutels er in omloop zijn.

Er zijn verschillende soorten certificaatsleutels. De meest voorkomende certificaatsleutel is de snijsleutel. Er zijn ook certificaatsleutels die keersleutels zijn. Dit zijn sleutels die horizontaal in het sleutelgat worden gestoken (in plaats van verticaal). Deze kunnen ook op beide kanten in het slot gestoken worden en dus erg handig voor blinde mensen of als de sleutel in het donker gebruikt wordt.