Wat heb je allemaal nodig voor een festival in eigen tuin?

partytent huren

In de zomer zijn er vrijwel iedere week weer festivals overal in het land. Deze zijn natuurlijk ontzettend leuk om naartoe te gaan met je partner of met vrienden bijvoorbeeld, maar niet iedereen heeft altijd zin om hier ook een kaartje voor te kopen of om tussen de drukke menigtes te gaan staan. Gelukkig is er ook een alternatief; je zou namelijk ook een festival in je eigen tuin kunnen geven! Hierbij maak je jouw tuin helemaal klaar voor het festival, zodat jij en je vrienden alsnog een leuke tijd kunnen beleven, zonder dat je naar een echt festival hoeft te gaan. Maar wat heb je allemaal nodig voor een festival in eigen tuin?

Statafels

Een festival in je eigen tuin is natuurlijk iets kleinschaliger dan een echt festival en daarom is het wel gezellig voor de hele groep als jullie ook een beetje kunnen bijpraten tussen de muziek door. Zorg er daarom voor dat je een aantal statafels hebt om neer te zetten. Hier kunnen de festivalgangers hun drinken op kwijt en de tafels zijn perfect voor als mensen graag met elkaar willen praten. Als je geen statafels hebt thuis is dit ook geen probleem. Je kan namelijk nog altijd de statafels ergens huren.

Partytent

partytent huren

De meeste festivalgangers weten inmiddels waarschijnlijk wel dat je tijdens een festival ook hele erge pech kan hebben met het weer. Dit is voor een festival in eigen tuin natuurlijk niet anders. Daarom is het wel zo handig, en ook nog eens gezellig, om een partytent op te zetten in je tuin. Hier kunnen de gasten onder staan, waardoor ze droog blijven en het een gezelliger feestje wordt. Een partytent is al makkelijk te huren, waardoor je niet het hele jaar een tent ergens hoeft op te bergen.

Barbecue

Wanneer je een festival in eigen tuin organiseert, moet je natuurlijk wel ook iets te eten aan kunnen bieden aan je gasten. Een barbecue biedt hier de perfecte oplossing voor! Barbecue├źn is heel makkelijk, het is leuk en iedereen lust het wel. Je kan namelijk allerlei verschillende dingen klaarmaken op een barbecue. Het is echter zo dat niet iedereen een barbecue heeft thuis, maar gelukkig kan je deze ook huren.

Muziek

Een van de belangrijkste dingen op een festival is natuurlijk de muziek, want daar draait het uiteindelijk ook om. Muziek in je achtertuin is eigenlijk heel makkelijk te regelen. Je kan namelijk gewoon een goede afspeellijst op je telefoon afspelen. Verder moet iedereen de muziek ook horen natuurlijk en hier kan je een box of versterkers voor gebruiken. Op deze manier lijkt het net alsof je op een ├ęcht festival zit met je vrienden.

Mobiele bar

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je de festivalgangers ook iets lekkers te drinken kan aanbieden. Een hele goede oplossing hiervoor is het huren van een mobiele bar. Hierbij hoef jij niet alles uit te kast te trekken thuis en is het makkelijk om drankjes te regelen voor de gasten. Je kan natuurlijk ook een biertap huren als hier meer vraag naar is. Dit is namelijk ook een stuk goedkoper en zelfs handiger dan een flink aantal bierkratten inkopen met bierflesjes die vervolgens door je hele tuin verspreid zijn.