Organiseer je eigen Expeditie Robinson

Logo expeditie Robinson

Je hebt vast wel eens gehoord van het populaire tv-programma genaamd Expeditie Robinson. In deze reality serie moeten 16 deelnemers, soms meer, zien te overleven op een onbewoond eiland. Tijdens deze uitdaging worden ze echter ook in 2 kampen verdeeld die het tegen elkaar moeten opnemen. Tegen het einde van het seizoen is het echter weer ieder voor zich en gaan de deelnemers door totdat er 1 winnaar over blijft. De serie is natuurlijk super spannend en hoewel hier onbekende Nederlanders aan kunnen meedoen, is het iets te extreem dat iedereen hier zomaar aan kan meedoen. Gelukkig kan je wel meedoen aan je eigen Expeditie Robinson!

de echte Expeditie Robinson

Wat moet je doen?

Voor dit spel moet je je natuurlijk goed weten voor te bereiden. Je moet hiervoor natuurlijk een aantal deelnemers hebben, 4 tot 20 mensen is genoeg, en je kan het zo lang doen als je zelf wilt. Je zou natuurlijk een aantal dagen, bijvoorbeeld 10, kunnen ‘overleven’ in tenten met z’n allen, maar je kan ook gewoon de proeven doen en het hierbij tegen elkaar opnemen.

De proeven

Bij de echte Expeditie Robinson horen natuurlijk proeven die uiteindelijk zullen leiden tot het bepalen van de winnaar van het seizoen. In je eigen gemaakte versie van Expeditie Robinson mogen de proeven dan ook niet ontbreken en is het handig als je hierbij zelf ook opdrachten doet met de andere deelnemers.

Vuurproef

Voor deze opdracht geef je ieder team een aantal kaarsen voor in de tuin. De kaarsen kan je het beste op een stabiele plek zetten voor de veiligheid natuurlijk. Vervolgens krijgt ieder team een aantal waterpistooltjes met water daarin. Om te winnen, moet het ene team de kaarsen van de ander uit weten te krijgen met deze waterpistooltjes. Als de deelnemers hun kaarsen willen verdedigen, kunnen ze de tegenpartij uitschakelen door deze aan te tekenen en steen-papier-schaar te doen. Indien de aanvaller hierbij wint, mag deze door blijven lopen. Zo niet, moet deze terug naar zijn of haar eigen kamp. Let echter wel op bij dit spel dat niemand te kort langs de kaarsen komt met zijn of haar kleding, want dit kan gevaarlijk zijn.

Eetproef

Deze opdracht is vrij simpel en kan toch ook ontzettend leuk zijn. Voor deze opdracht heb je gewoon een aantal voedselingrediënten nodig, waarbij je zelf kan kiezen wat voor ingrediënten je gebruikt. Van dit eten maak je vervolgens een mengsel dat de deelnemers van beide teams mogen gaan proeven. Wanneer ze het mengsel hebben geproefd, moeten ze raden wat voor ingrediënten er in zitten, waarbij ze 1 punt krijgen voor ieder ingrediënt wat ze goed raden. Het team met de meeste punten wint uiteraard.

Brugproef

Een ander leuk idee voor bij het organiseren van je eigen Expeditie Robinson is de brugproef. Hierbij moeten de deelnemers zo snel mogelijk op het grondgebied van de tegenpartij weten te komen- zonder de grond te raken. Hiervoor moeten ze dus eerst een brug bouwen. De deelnemers mogen zelf weten hoe ze dit willen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het neerleggen van kleding waar iedereen 1 voor 1 overheen kan lopen. Het team dat als eerste alle deelnemers op het grondgebied van de ander weet te krijgen, wint.