gusto-casa-logo

Een waardebepaling voor jouw huis kan om verschillende redenen heel erg handig zijn. Maar wat is een waardebepaling eigenlijk en hoe werkt het precies. Iedereen kent het begrip taxatie wel, maar hoe komen ze bij een huis uit op een prijs. Er is er vaak maar één van op de markt dus je kunt niet kijken naar andere huizen wat deze kosten want het is niet hetzelfde huis. Gelukkig zijn hier allemaal formules voor. Een taxateur Utrecht komt bij jou langs en schrijft allemaal dingen in zijn boekje op. Vervolgens gebruikt hij de formule op deze dingen en komt er een prijs uit. Maar wat is er nou belangrijk bij een taxatie en hoe kun je de waarde van jouw huis eenvoudig verhogen?

taxateur Utrecht

Waardebepaling

Het schoonmaken van jouw huis is iets wat veel mensen doen. Ze gaan korte tijd voordat de taxateur Utrecht komt hun hele huis van top tot teen opruimen om zo te proberen de waarde omhoog te gooien, maar dit is onnodig. Hoe het huis is ingericht is en hoe schoon de woning is heeft geen enkele invloed op de waarde van het huis. Hoogstens het onderhoud en defecte dingen, maar schoon gaat niks veranderen. Wat is dan wel belangrijk bij een taxatie. Ten eerste is het allerbelangrijkste de locatie van de woning. Een woning in het centrum van Amsterdam zou altijd duurder zijn dan een woning in Zwolle. Ook hoe dichtbij je bij winkels en etc zit kan veel in de prijs schelen. Na de locatie is de grootte van het huis een grote factor van de prijs. Hoe meer oppervlak hoe duurder. Hierna bepaald het soort huis de prijs. Als jij een rijtjeshuis hebt is dit minder waard dan een vrijstaand huis. Dit heeft overigens ook weer te maken met oppervlak.

Waarom een taxatie?

Waarom zou je een taxatie laten doen. Zo laat je toch alleen maar weten aan de overheid dat je meer bezit en dat je misschien wel meer moet betalen? In principe wel, maar je gaat niet meer betalen. Het voordeel wat je hebt is dat je jouw hypotheek kunt verhogen. Zo kun je dus meer lenen met minder rente.